Katarina Justic

Katarina JusticActrice

Katarina Justic wordt geboren in Rotterdam. Al van jongs af aan zit de passie van het` in de schijnwerpers staan `er al in, toneelstukjes verzinnen en op te voeren is dan ook het liefst waar ze mee bezig is. Als ze op 12 jarige leeftijd, van de mensen om haar heen, te horen krijgt dat ze naar de jeugdtheaterschool zou moeten, begint het acteren een serieuzere hobby te worden.

Over Katarina

Ze neemt spellessen op haar middelbare school en via de eenakters, die elk jaar tussen de Rotterdamse scholen worden georganiseerd, komt ze in aanraking met het Hofplein Theater.

Het jeugdtheater waar ze vanaf 1993 leerling van wordt, en de basis wordt gelegd voor haar droom: Naar de toneelschool!

Katarina rondt in 2000 met succes de Toneelschool van Maastricht af. Ze speelt ervolgens rollen in verschillende theater stukken bij o.a. Het Vervolg, Huis van Bourgondië, Vrije Producties en theatergroep De Appel. Televisie ervaring doet ze op met gastrollen in Oppassen, Flikken Gent en Goede tijden, Slechte tijden, waarna ze een vaste rol krijgt in Onderweg Naar Morgen. Hierin is ze te zien tot mei 2010 als Shirina Delic.

In de zomer van 2004 vertrekt ze naar New York om workshops te volgen aan de Stella Adler Studio. Daar doet ze een Shakespeare en Tsjechov Intensive. Vanaf dat moment ontstaat de liefde voor de stad NY. Ieder vrij moment dat ze niet in Nederland hoeft te zijn, pakt ze aan om zich onder te dompelen in de energie en ambitie van de stad. Ze draait er 2 korte films. Neemt spraaklessen aan de Sam Chwatt Institute, om zo accentloos mogelijk Amerikaans te kunnen praten. En speelt in de zomer van 2009 een theater voorstelling in The Theaterlab NYC (Spek, regie: Linda Olthof)

Muziektheater is tot dan toe nieuw terrein maar na het spelen in Bloemen Mozes ontdekt ze dat ook zingen haar goed bevalt.
Op het Filmfestival in Utrecht is ze te zien in de films Salto Mortale en
Lege Maag.

Ze doet mee aan het 48h festival met ’Het was een verschrikkelijke man’ geregiseerd door Sjoerd de Bont. Waar ze de ‘Best Actress award’ mee wint. In de korte film Meesterlijk speelt ze een franse docente. De laatste jaren speelt ze gastrollen in Seinpost Den Haag, Sophie’s Web, Flikken Maastricht ,Divorce , Huis Anubis en ‘Het mysterie van Klaas Vaak.’

STUUR KATARINA EEN BERICHT!